Emilie.jpg

Emilie Hernes Vereide

Bosted: Bergen
Utdanning: Master i marinbiologi ved UiO/UNIS. Spesialisert i arktisk marinbiologi, med fokus på økologi langs kysten og dyreplankton. PhD ved UiO/Havforskningsinstituttet
Fagfelt: Artskunnskap/systematikk, Økosystemer, Oseanografi

Møt biologen:
Emilie er et tvers gjennom JA-menneske. Det er bare å spenne på setebeltet og surfe på entusiasmebølgen som kommer dundrende mot deg når du legger på to kronestykker og spør om riktig tema. Emilie kan snakke om hoppekreps og arktisk marinbiologi i timesvis, og har sammen med kumpan Margot Nyeggen foredraget “Havets mikroskopiske helter”. Hun er fenomenalt glad i ting de fleste av oss aldri legger merke til, nemlig de små dyreplanktonene som alle er avhengig av i kystnære strøk.

Emilie bærer på en dyp interesse for økologi, og hvordan alt på merkelig vis henger sammen. Selv sier hun at hun “elsker havet fordi det er stort og mystisk og skummelt, og når vi vet så lite om noe vi alle har et forhold til blir jeg dypt nysgjerrig. Og tenk at det finnes et univers hvor dyr smaker med føttene, mennene går gravide og dyr skifter kjønn i hytt og pine – hvordan kan man ikke ville dykke ned i det?”
Vi skal ikke være uenige.

Emilie leverte akkurat en doktorgrad ved Universitetet i Oslo/Havforskningsinsituttet, hvor hun ser på det o så underkommuniserte feltet lydforurensing og effekter av lyd på livet under overflaten. Ifm forskningen vant hun Forsker Grand Prix i Bergen 2023, og har laget en episode av Burde vært pensum

Hun har tidligere jobbet som formidler og forteller (Den Blå Planet, Danmarks Nasjonale Akvarium), privatlærer i realfag (Learnlink AS), sorterer av bunndyrsfauna (DNV GL), hjelpelærer i bachelorfag på biologi (UiO), klimapilot/foredragsholder om klimaendringer og hav (Klimaetaten), foredragsholder og fagansvarlig i prosjekt om marin forsøpling i Oslo og Mumbai (Bymiljøetaten), konsulent og formidler av bærekraftsmålene for Aschehoug og Elevkanalen (Nordic Screens)

Hun er tilgjengelig for foredrag, feltundervisning, skriblerier og utvikling av undervisningsmateriell.

Abels tårn:
Episode 31.03.23:  Hvor stor er en blåhval-bæsj?

Jøss:
Episode 01.02.23 #101 - Slaveopprør på seks bein, knapp for å føde og verdens verste eksperiment
Episode 19.01.23 #99 - Å splitte tommelen, blø fra alle kroppsåpninger, og påstå at potetgull ikke er potetgull