Terje Franklin-Alming

Bosted: Bærum
Utdanning: Bachelor i biologi, master i marinbiologi.
Fagfelt: Marinbiologi, særlig fisk, marine økosystemer og marin forsøpling.

Møt biologen:
Terje mener selv han er en tobeint, karbonbasert livsform som har vandret rundt på planeten siden 1989. Han er lidenskapelig opptatt av å få folk til å forstå og sette pris på den naturlige verden, og bruker alle mulige hjelpemidler tilgjengelig for å få det til å skje. Hadde Nettby fortsatt eksistert kan du banne på at Terje hadde laget en egen konto for strandkrabber, bare for å sette dem på agendaen.

Terjes favorittdyr er den åttearmede blekkspruten (Eledone cirrhosa), muligens fordi den har elleve hjerner, og hvem beundrer vel ikke det?
Terjes største skrekk derimot, er børstemark, etter at en viss faglig leder lurte han til å stikke nesa inn i gapet på en sint fjæremark en vakker augustdag i 2016. Ingen børstemark ble skadet i forsøket.

Han har lang fartstid og erfaring med formidling av naturvitenskap til barn, gjennom arbeid som kursleder på leirskole og for Forskerfarbikkens sommerskole. Han har også kjørt noen runder som kursleder på tenketrenings- og mattekurs, og holdt foredrag for alt fra barnehagebarn til masterstudenter og pensjonister.

Terje sier sjelden nei til å kaste seg selv på havet for å plukke opp sprellende, sprettende og kravlende organismer man kan vise frem til alles glede. Han har vært fast innnslag på “Biologitimen” de siste årene, og jobber i dag med utvikling av podcaster, undervisningsmateriell og tekster til både vår egen bioblogg og eksterne aktører. Han er blitt en ettertraktet foredragsholder, og en råtass på ‘Plukk og preik’.

Når biologene er på tur finner du som regel Terje med nesa nedi speilreflekskameraet sitt, som ser ut til å være en forlengelse av han selv. Han er den av oss som bruker mest tid på å skjønne hvordan bilde- og videoredigeringsprogram fungerer, til stor glede for teknisk inkompetente skravlebasser.

Terje er tilgjengelig for foredrag, utvikling av undervisningsopplegg, undervisning i fjæra og skriblerier